Заради леснотата за получаване на разрешително не е ясно колко

...
Заради леснотата за получаване на разрешително не е ясно колко
Коментари Харесай

Това Ще Ви Изправи Косата! Вижте Какви Хора Напират За Законни Оръжия В България!

Заради леснотата за приемане на позволение не е ясно какъв брой хора с отклонения са съумели да се снабдят със заветния документ. Въпросът беше издигнат преди седмица, когато 26-годишният Викторио, за който се твърди, че има отклонения, е съумял да се снабди с изключение на със служебно оръжие и с персонално такова. Множество психолози показаха мнение, че той има смахнат взор и в случай че се е бил явил при тях за приемане на уверение за психическа валидност, са щели да го скъсат. Викторио умъртви с персоналното си оръжие приятелката си и едногодишното си дете, които в неделя бяха изпратени в последния им земен път, а по-късно опита да се самоубие. Въпреки това още през 2014 година е получил изцяло легално удостоверение, че е душевен кадърен да носи бойно оръжие.

„ За страдание пробата е съвсем проформа. Малко сътрудници обръщат внимание на претендентите, а просто гледат да им издадат документа. За това свидетелства и сериозната численост на въоръжени хора единствено в столицата. Според статистиката на работа „ Контрол на общоопасните средства (КОС) те са над 75 хиляди души. Това са чиновници на охранителни компании, както и частни лица “, обясниха пред „ Монитор “ чиновници от работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Министерството на вътрешните работи. Те нямало по какъв начин да ревизират дали документите са същински, задачата им била просто да ги окомплектоват и при цялостното им съществуване да издадат позволение за закупуване и владеене на огнестрелно оръжие. Единствено можели да откажат, в случай че претекстовете за закупуването му не са задоволително надеждни. Мераклията за пищов би трябвало да потвърди защо му е оръжието. Ако не успее, даже и цялостният набор от документи не му прави работа.

„ Ние сме извънредно прецизни по отношение на издаването на разрешителни. Няма по какъв начин обаче да ревизираме претендентите дали са душевен постоянни. Това е работа на здравните заведения, а регламентът е избран от Министерството на здравеопазването “, обясниха от Контрол на общоопасните средства (звено в МВР). От там даже разясниха, че тестванията се правели небрежно. Нямало въпроси с неверни отговори и само очевидно ненормалните хора били късани. „ Въпросите там са повтарящи се. Основно се касаят за привързаност към опиати или алкохол, избухлив темперамент и проблеми в детството “, обясниха от Министерство на вътрешните работи за „ Монитор “.

От там упорстват Институтът по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи да организира интервютата, защото там били положителните експерти, а не по лечебните заведения. „ Няма по какъв начин граждански жител да дефинира дали един човек ще бъде рисков с оръжие или не. Това може да го направи само квалифициран чиновник, който с изключение на отговорите от писмения тест ще проучва и държанието на претендента по време на устно изявление “, безапелационни са от вътрешното ведомство. От там са анализирали направени изявленията с към този момент утвърдени претенденти. Един от тях обяснявал, че има полови разстройства, че има податливост към самоубийство, че мразел множеството си другари, желал да убие роднините си и мечтаел да е супермен, само че все пак получил документ за психическа валидност. От вътрешното ведомство отхвърлиха да кажат кое е болничното заведение, което му е издало документа, само че са безапелационни, че към този момент гледат с изключително око на всички свидетелства, подписани от този доктор.

Един от плюсовете за минаването на теста за психологична валидност е положителното облекло. Това излиза наяве от постовете в редица конгреси, в които консуматори се хвалят по какъв начин са изкарали позитивен отговор на изявлението. Те даже дават препоръки един на различен по какъв начин да впечатлят комисията, ангажирана с оценяването на психическата им непоклатимост. „ Стой изправен, не кръстосвай крайници, длани, не сключвай пръсти - това дистанцира и лимитира събеседника. Говори постепенно и не изпадай в крайности. Избягвай думи като „ постоянно “ и „ в никакъв случай “. Абсолютизирането показва нестабилност. Облечи се комфортно и елегантно. Не в черно и без цикламено в композиция с лилаво и зелено. Убитите тонове основават чувство за уталоженост. Ярките - за автентичност и фрапантност. “ Жените пък се поучават да флиртуват с изпитващия, в случай че той е мъж, тогава сигурно щели да вземат заветния документ, който коства 15 - 20 лв.. В известен конгрес за майки жена даже се хвали, че като се изключи че е получила удостоверението за психическа валидност към този момент и живее с изпитващя лекар от здравното заведение.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР