Заради критики към висши представители на Българската православна църква, към

...
Заради критики към висши представители на Българската православна църква, към
Коментари Харесай

Кошлуков обяви тв водещ за богохулник за критики към БПЦ и Борисов

Заради рецензии към висши представители на Българската православна черква, към изпълнителната власт и персонално към премиера Бойко Борисов и поради въпроси, свързани с финансирането на БПЦ от страна на страната, журналистът и дълготраен водещ на предаването на " Вяра и общество " Горан Благоев съвсем несъмнено повече няма да е негово лице. Това стана ясно от думи на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков на среща със Съвета за електронни медии във връзка със обстановката с " Вяра и общество ". Шефът на малкия екран упрекна Благоев, че подбирал преднамерено тематиките и гостите си и съобщи, че в него се дава естрада на хора, които нямат нищо общо с православието. Според Кошлуков Благоев нарушавал лиценза на рубриката, защото " Вяра и общество " не било публицистично, а просветително предаване, а в това време в него се чували тези, че изпълнителната власт и министър председателят Борисов си " купуват " църквата с спомагателните средства, които им се отпускат за финансови разноски.   " Вследствие на тези операции феновете упрекнаха премиера в закононарушение " пазаруване предизборно на гласове ", загрижи се Кошлуков. Той сподели още, че с дейностите си Благоев дисредитира Министерски съвет и управлението на БПЦ.   " В предаването непрестанно се нарушава законовата рамка, от доста години БПЦ не е участвала в него, популяризирани са злобни и оскърбителен мнения във връзка с БПЦ и окачествяване на църковни водачи и на премиера Бойко Борисов ", съобщи Кошлуков.

В пледоарията си Кошлуков показа нещата по този начин, че броевете на " Вяра и общество " в неговия мандат били оскърбителни за вярата на православните християни. " Хората не могат да чуят своите пастири от БПЦ ", разгневи се шефът на Българска национална телевизия.

Изненадващо от Съвет за електронни медии се опълчиха на изказванията на Кошлуков. По време на изявлението си шефът на Българска национална телевизия посочи, че в медийния регулатор са изпратени близо 100 писма на възмутени фенове по отношение на броя на " Вяра и общество ", излъчено на 6 юни. От Съвет за електронни медии дадоха отговор, че писмата са почнали да валят към седмица след излъчването на самия брой и че тяхното приемане съответствува с офанзивата на Кошлуков към Благоев. Шефът на Съвет за електронни медии Бетина Жотев назова тези писма " писани под индиго ".    

Както " Сега " писа, преди дни Благоев заяви във " Facebook ", че без предизвестие до него управлението на БНТ1 е свалило летните повторения на " Вяра и общество ". " Имам съображение да считам, че това е началото на неговият край и от есента то надали ще бъде върнато в ефира на Българска национална телевизия, заяви Благоев във " Facebook ".

Днес Кошлуков разясни, че повторенията на " Вяра и общество " не са спрени, а са ориентирани към интернет страницата на Българска национална телевизия. Той даде да се разбере, че има намерение да върне рубриката в ефира на малкия екран през есента. Той обаче подсказа, че най-вероятно това ще се случи с различен водещ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР