Заради жалба на представителя на БСП Иван Петров, който беше

...
Заради жалба на представителя на БСП Иван Петров, който беше
Коментари Харесай

Делото за касиране на кметския вот в София продължава на 10 декември

Заради тъжба на представителя на Българска социалистическа партия Иван Петров, който беше поискал да бъде конституиран като страна в делото за анулиране на локалния избор в София, съдът отсрочи за 10 декември делото, заведено от Мая Манолова, която оспорва резултата. Жалбата на Петров би трябвало да бъде прегледана и решена от Върховния административен съд, едвам по-късно може да продължи делото за анулиране в АССГ /Административен съд София-град/, което стартира на 21 ноември.

Тогава, на първото съвещание, съдията Галин Несторов назначи математическа експертиза, която занапред ще бъде обсъждана от съда. Вещите лица би трябвало да открият, като прегледат задоволителен брой протоколи от общинските изборни комисии, дали резултатите подхождат на посочените в протоколите и дали са въведени вярно. Едва по-късно съдът ще реши дали е належащо да се извърши ръчно броене на бюлетините в някои секции. Експертизата би трябвало също да откри колко гласоподаватели са включени в изборните описи на ЦИК за първия и за втория тур на локалните избори. Съдът позволи и по трима очевидци да бъдат разпитани от всяка от двете страни: от Инициативен комитет, издигнал Мая Манолова, дружно с нея, и Общинската изборна комисия /ОИК/ и ГЕРБ.

Според жалбата на Мая Манолова, която отстъпи за столичен кмет с по-малко от 5 %, на втория тур са позволени поредност от нарушавания в мащаб, който може да обърне разликата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР