Заради големия брой туристи, които нарушават правилата и излизат извън

...
Заради големия брой туристи, които нарушават правилата и излизат извън
Коментари Харесай

Ерозира почвата в Рила заради големия брой нарушаващи правилата туристи

Заради огромния брой туристи, които нарушават разпоредбите и излизат отвън обособените пътеки, от ден на ден се усилва ерозията на почвата в региона на Седемте рилски езера, съобщи Българска национална телевизия.

За да се спре този развой от Национален парк „ Рила " плануват ограничения, които сега се разискват на среща сред специалисти и еколози. Сега чиновници на парка наблюдават за ограничение на човешкото влияние в региона, има и наложени наказания на извършители.

Извършва се рехабилитация на туристическите пътеки, а хората би трябвало да се движат единствено по тях. Целта е да се ограничи отрицателното влияние на туристите върху почвата като се дефинира маршрут, по който те да се движат.

"Това е планувано да стане посредством слагане на скален материал, каменни плочи, дървени парапети, които да насочват и лимитират отклонението на туристите. Дървени мостчета ще бъдат сложени тук-там, както и табели с информация за разпоредбите на държание и насоката на туристите ", сподели Красимир Андонов - шеф на Национален парк „ Рила ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР