Заради днешното решение на Столичния общински съвет да спре проекта

...
Заради днешното решение на Столичния общински съвет да спре проекта
Коментари Харесай

Инвеститор се оплака от решението да му бъде блокирана бъдеща сграда в Младост 1

Заради днешното решение на Столичния общински съвет да спре плана за застрояване при блок 73 в ж.к. " Младост 1 ", вложителят " Джи Ти Строй " изпрати отворено писмо до столичната кметица Йорданка Фандъкова, с което демонстрира, че смята прекъсването за напълно политически акт.
В писмото, подписано от шефа на компанията Гергана Симова, се споделя следното по адрес на Фандъкова: " Вече 10 години Столична община се пробва да осъществя свързване на улица " Йерусалим " с улица " Андрей Сахаров " в кв. " Младост ", наложено заради неудачната реализация на метрото и блокирането на съществуващото кръстовище, придружено от образуването на транспортни " тапи ". Изключително съм възмутена от опита да се показа наложеното от Столична община решение за новата улична регулация като наша самодейност, както и от неумелия и безкруполен опит да бъдем опълчени на жителите, живущи в блок 73 с погрешни изказвания, че от парцел за озеленяване нашият парцел щял да бъде застроен с 12-етажен хотел ".
Симова твърди, че компанията ѝ е купула аграрен парцел, за който имало издадено позволение за градеж на комерсиална града, обвързвана с метрото, само че по-късно Столична община задействала самодейност за нова улична регулация със застрояване, в зона, която е за жилищно строителство, а не за озеленяване.
От компанията се оплакват, че поради оферти махленски пробив губят " огромна част от лицето на парцела към улицата ", а в този момент им се основава и имидж на " алчни вложители ". " Фактите са напълно разнообразни: неудачната реализация на метрото е отговорност на Столична община, Столична община одобри през 2009 година проект за застрояване и улична регулация, пробвайки се да реши провокирания транспортен проблем, а ние, пробвайки се да спомагаме на общината, поносим най-големите вреди към този момент 5 години и към днешна дата ние попадаме в категорията на " неприятните ", против които се бори цяла София благодарение на кмет и омбудсман ", споделя още Симова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР