Заради действия на Столичната община и разрешен подробен устройствен план

...
Заради действия на Столичната община и разрешен подробен устройствен план
Коментари Харесай

Борислав Сандов: София може да стане единствената столица без метеорологична станция

Заради дейности на Столичната община и позволен обстоен организационен проект скоро София може да се трансформира в единствената столица без метеорологична станция, сподели на брифинг в Министерството на околната среда и водите вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов. Брифингът е във връзка днешния Световен ден на водата.
Министър Сандов разясни, че през днешния ден е бил в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и уточни, че на следващия ден е Световният ден на метеоролога. Той изясни, че метеорологичната станция, ситуирана директно до Национален институт по метеорология и хидрология, която действа повече от 70 години, може да се наложи да бъде преместена.
По думите му това е по този начин поради капиталово желание, за което има спор на последна инстанция във Върховния административен съд (ВАС) сред Национален институт по метеорология и хидрология и Столична община, за застрояване с високи здания, които ще засенчат и ще създадат непригодна станцията на Национален институт по метеорология и хидрология в София.
Започването на строителни действия по този огромен план в непосредствена непосредственост до станцията на Национален институт по метеорология и хидрология ще утежни работата й и на процедура ние ще би трябвало да я преместим оттова, в случай че желаеме да имаме данни, които не са компрометирани, разяснява министърът.
Той добави, че при визитата си в Национален институт по метеорология и хидрология е видял и модела за придвижването на водните маси и водни обекти в акваторията на Черно море. По думите му той е разигран по искане на профилираната морска администрация по отношение на информациите за плаващи мини в Черно море в резултат на военния спор в Украйна.
„ Такива мини в морето няма – те са част от хибридната война, само че даже и да има, в границите на две седмици те не биха напуснали изобщо залива в региона на Одеса. Това демонстрират хидрологичните модели “, сподели министърът и увери, че няма заплаха за риболовците или за плавателни съдове в този миг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР