Заради агресивната война и всичко, което причинява на Украйна, държавата-окупатор

...
Заради агресивната война и всичко, което причинява на Украйна, държавата-окупатор
Коментари Харесай

Бивш американски посланик в Киев: Русия трябва да плати на Украйна между $750 млрд. и $1 трилион

Заради нападателната война и всичко, което предизвиква на Украйна, държавата-окупатор Русия би трябвало към днешна дата да заплати на Киев до $1 трилион репарации. Това съобщи по време на срещата на Кримската платформа някогашният дипломат на Съединени американски щати в Украйна Уйлям Тейлър.
 
Кримската платформа е интернационална формат за съвещания и съгласуваност на дейностите на интернационалните сътрудници на Украйна за противопоставяне на последствията и заканите от краткотрайната окупация на Крим от Руската федерация и в последна сметка връщането на полуострова под надзор на Украйна.
 
" Това е хилядолетна война, тя не е единствено война на путин. Престъпната експанзия би трябвало да бъде осъдена, Русия би трябвало д абъде наказана ", акцентира той. 
 
Според американския посланик, с цел да се случи това е нужно да бъде основан арбитражен съд и да бъдат изплатени репарации. " Трябва да бъдат изплатени $750 милиарда или дори $1 трилион, нужни за цялостната реорганизация на Украйна, и най-малко $300 милиарда за това би трябвало да дойдат от замразените активи на съветската Централна банка, които са блокирани в банки на страните от Г-7 ", означи той. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР