Запознах се със съдебния акт, в него ясно е посочено,

...
Запознах се със съдебния акт, в него ясно е посочено,
Коментари Харесай

Демерджиев: Съдът ясно сочи, че арестът на Борисов е направен без нито едно годно доказателство

" Запознах се със правосъдния акт, в него ясно е посочено, че е пристъпено към ареста (б.р. на Бойко Борисов) без да има събрано нито едно годно доказателство. При липса на доказателства, такива дейности не би следвало да се правят. И откакто са осъществени, обикновено е да се търпят наказания. Ако аз правих ареста, убеждавам ви, че щеше да бъде подсилен с годни доказателства. Към този съответен арест нямам никакво отношение, нямам и оперативна информация, тъй като тогава не съм бил в Министерство на вътрешните работи. Нямам никакво съображение да се колебая в коректността на правосъдния акт ".

Това сподели служебният Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Към днешна дата, че има превишени пълномощия от Министерство на вътрешните работи при ареста на Борисов, не ми е докладвано. Ако има, най-внимателно ще ревизира всички материали и доста бързо обществеността ще получи отговор на въпроса има ли данни за превишаване ", увери вътрешният министър. " Не бих правил паралел със случая с автомагистрала " Хемус ", добави той.

 

По мотив апелите на ГЕРБ да проверява дейностите на кабинета " Петков " за газовите доставки Демерджиев сподели, че до него няма сходен подаден сигнал, само че в случай че има - той ще бъде тестван.

" Има ли данни, че са осъществени нарушавания или закононарушения, ще бъдат разследвани. ", сподели той.

 

Той добави, че идващият министър на Министерство на вътрешните работи би трябвало да предприеме ограничения за промяна в системата. 

 

Иван Демерджиев прикани да не се прави паралел сред проблема с ареста на Бойко Борисов и следствието за изгубените милиони за градежа на Автомагистрала " Хемус ". По проблема с автомагистралата се водят две досъдебни производства, по които, съгласно Демерджиев, има бойкот от страна на прокуратурата.

" Имало е подготвеност от страна на очевидци по делото за Автомагистрала " Хемус " да разкрият доста по-далеч накъде отива схемата, само че откакто прокуратурата не е подхванала съответните дейности, тези очевидци са се разколебали. Ако прокуратурата беше реагирала навреме, в този момент въпросът с Автомагистрала " Хемус " можеше да бъде позволен. ", посочи Демерджиев.

Той добави, че се надява по проблема на бъдат привлечени още обвинени, а работата на Министерство на вътрешните работи в тази посока продължава - вършат се още инспекции за нелегално строителство, погрешно квалифициране на строителни работи. Проверява се и цялата сума, платена за градежа на автомагистралата.

" Когато има данни, ще споделя накъде водят нишките. Когато упрекваме в задатък някого, аз съм правист и съблюдавам презумпцията за невиновност, тъй че очаквайте от мен данни, когато са справедливи. ", сподели вътрешният министър.

 

Иван Демерджиев разяснява и дейностите на органите на реда против търговията с гласове и корпоративния избор на идните избори през октомври.

 

" Имаше рецензии против Бойко Рашков в Народното събрание. Аз съм подготвен да се пазя. Заявявал съм и съм се аргументирал, че Гешев няма качества за основен прокурор ", уточни още Иван Демерджиев.

 

Според него обаче война с прокуратурата не би трябвало да има.

 

" Не е допустимо да завърши дейно битката с престъпността без взаимоотношение сред полиция и прокуратура. Но в случай че една от двете институции саботира този развой, обикновено е другата да има искания към нея. Не би трябвало да се води война с прокуратурата, само че съм декларирал пред тях, че в случай че някъде се натъкнем на данни, че се саботират дейностите ни и ни се пречи да стигнем до първоизточниците на тези порочни практики - пазаруване на гласове, корпоративен избор и по този начин нататък, ще представим тези данни пред обществеността. ", посочи той.

 

Иван Демерджиев увери, че чака резултати от подхванатите ограничения против войната по пътищата, тъй като те ще се ползват непрекъснато и няма да имат кампаниен темперамент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР