Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица – Рангел

...
Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица – Рангел
Коментари Харесай

При ареста в Дания: Убиецът на Митко от Цалапица опитал да избяга

Заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица – Рангел Бизюров, беше арестуван през вчерашния ден в Дания. Българските управляващи го търсят от четири месеца.
На 20 юли тялото на 24-годишния Димитър беше открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан. Към наказателна отговорност бяха привлечени двама братя близнаци – Борислав и Валентин Динкови, арестувани за персонално укривателство. Бизюров избяга от България. Той беше притеглен задочно като обвинен за убийството и беше издадена европейска заповед за издирването му.
От самото начало жителите на Цалапица подозират съзнателно закъснение на следствието от страна на Министерство на вътрешните работи. Те неведнъж стачкуваха с искане за обективен развой против всички, забъркани в закононарушението. В последна сметка бяха уволнени някогашният шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив Васил Костадинов и началникът на Районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.
Бизюрев е арестуван в сряда в недодялан град, където почнал работа във компания за разчистване на стъкла. Информацията за пребиваването му в Дания е получена по реда на интернационалното полицейско съдействие. В понеделник с видеоконферентен диалог българските и датските управляващи са прецизирали детайлите по задържането.
Разследващите обясниха, че защото Бизюрев е живял дълго време в чужбина, е построил мрежа от контакти, които са му разрешили да се укрива.
„ Не се удивлявам, че някой му е помагал –няма по какъв начин човек без пари да се устоя в Германия, в Дания, в която и да е страна по света. Как отиде до Дания? “, разяснява през днешния ден пред Би Ти Ви майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.
Тя е уверена, че близки и другари на Рангел от България са му помагали да се укрива толкоз дълго време.
Властите ѝ посочили фотография, направена по време на ареста, на която обвиненият е с белезници. Бизюрев направил опит да избяга.
„ Направил е опит да избяга, задачите му облекла бяха в сняг. Загледах се тъкмо в облеклата и ми споделиха, че е направил опит да избяга и по тази причина органите на реда са употребявали мощ, бутнали са го на земята, с цел да го приклещят “, сподели тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР