Започват световните финали по видеоиграта „Фортнайт”. Паричната награда за първенеца

...
Започват световните финали по видеоиграта „Фортнайт”. Паричната награда за първенеца
Коментари Харесай

Започват световните финали по видеоиграта „Фортнайт”

Започват международните финали по видеоиграта „ Фортнайт”. Паричната премия за първенеца ще е по-голяма от тази на тазгодишните финалисти Уимбълдън – Симона Халеп и Новак Джокович, написа Би Би Си.
Снимка: Getty Images
Световното състезание ще се изиграе в Ню Йорк. Зрителите ще се съберат на място в „ Артър Аш Стейдиъм”, където обиновено се играе тенис шампионатът US Open. Очаква се милиони други да гледат финалите онлайн в гейминг платформата „ Туич”.
Снимка: Getty Images
Мероприятието съответствува и с втората годишнина от излизането на играта, която към този момент наброява 250 млн. играчи по целия свят. В интервал от 10 седмици, 40 млн. души се пробваха да доближат финалната фаза, само че едвам 100 от тях съумяха, а премията – 3 млн. $.

Наградната сума за шампионата е 30 млн. $, макар че остава на второто място след международните финали по DOTA 2.

Всеки един финалист ще грабне най-малко 50 хиляди $, а играчите от 2-ро, 3-то и 4-то място също ще се трансфорат в милионери.
Снимка: Getty Images
Някои от геймърите признават, че са нервни, тъй като е първото огромно събитие, на което ще бъдат гледани от хиляди фенове. Други пък обясниха, че са привикнали на зрителско внимание, с помощта на „ стрийминг” платформите и не се тормозят от напрежението.



Преобладаващото мнение измежду участниците е, че им е лишило месеци, с цел да се приготвят и стигнат до последните 100. Признават, че „ Фортнайт " не е просто игра, която се играе на компютъра у дома – за тях това е специалност.
Снимка: Reuters
Световното по така наречен „ батъл роял” ще е хазаин на участници от 30 страни, а 70 от 100-те са от Съединени американски щати. Момичета не съумяха да се класират, а всеобщо играчите са под 16 годишна възраст.

Играта стартира когато 100 души скачат на остров, търсят оръжия, строят бази, а задачата – да да останеш последния оживял.
Снимка: Getty Images
Близо 30 от участниците се считат за възможни спечелили. Едно от спряганите имена е това на 22-годишния Търнър Тени, прочут с игралното име – Tfue. Той има над 11 млн. почитатели в „ Ютюб” и близо 7 млн. в „ Туич”.

Отсъства името на Тайлър Блевинс – Ninja. Той е считан за най-известния състезател, само че не съумя да се класира за финалите. Сред участниците е и 14-годишният експерт Кайл Джаксън (mongraal)



За пръв път тази година облагите от електронните спортове се чака да надвиши 1 милиарда $. Експертите плануват онлайн феновете да надминат 450 млн. души в света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР