Започват ремонтите на кръстовището в Благоевград, където камион блъсна и

...
Започват ремонтите на кръстовището в Благоевград, където камион блъсна и
Коментари Харесай

Ремонтират кръстовището, на което бе прегазена студентка

Започват ремонтите на кръстовището в Благоевград, където камион блъсна и умъртви 19-годишната Фатиме във вторник. От тогава нейни другари и сътрудници се събират на митинг.

Очаква се до края на седмицата да се изградят неравности и маркировката да бъде подсилена, съобщи NOVA.

В сряда за следващ ден десетки студенти и поданици на града се събраха на безмълвно бдение на мястото на съдбовното произшествие и приканиха за повече сигурност на пътя.

Фатиме беше заровена в родното си село. Община Белица разгласи тридневен печал.

„ Събрали сме 987 подписа. Хората от квартала желаят смяна на кръстовището, с цел да се обезпечи по-голяма сигурност ", сподели в предаването „ Здравей, България” Георги Петков, който е основател на подписката.

1692 произшествия от пияни водачи с 42 починали

На общината ще бъде препоръчано да се постави светофар, а пешеходните пътеки да бъдат повдигнати. „ Освен това би трябвало да има камери за скорост, както и пътна полиция в делничните дни в пиковите часове”, съобщи той.

„ Преди 7-8 години в София 50% от починалите бяха пешеходци. След като на доста места бяха поставени надигнати пешеходни пътеки, случаите фрапантно намаляха”, сподели Владимир Тодоров от Асоциация на потърпевши при произшествия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР