Започват проверки на всички живеещи в ромската махала на Асеновград

...
Започват проверки на всички живеещи в ромската махала на Асеновград
Коментари Харесай

Започват масови проверки в ромската махала на Асеновград

Започват инспекции на всички живеещи в ромската махала на Асеновград след създалото се напрежение в града, предизвикано от конфликти сред българи и роми.

Това стана ясно след срещата при кмета Емил Караиванов, на която участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и вицепремиерът Валери Симеонов, предава БТВ.

Живеещите в махалата ще се ревизират по непрекъснат адрес и тези, които не са регистрирани, ще би трябвало да изоставен. По неофициални данни в махалата живеят към 10 000 души.

Започва и акция против противозаконните постройки. Полицията ще прави инспекции и в случай че се окаже, че има незаконни, ще започва процедура по премахването им.

Валери Симеонов уточни, че в Асеновград ще има засилено полицейско наличие, до момента в който напрежението спадне.

На срещата протестиращите споделиха, че желаят сигурност, а не чиновниците на реда да ги пазят. Те се оплакаха също, че в интернет против тях непрекъснато валят закани.

Младен Маринов предложи на протестиращите да подадат сигнали и увери, че всеки, отправил опасност в интернет, ще бъде открит, издирен и ще си понесе наказването.

Междувременно отношение от София взе и основният прокурор Сотир Цацаров.

„ Ще се работи безусловно безкомпромисно към всеки, който си разреши сходни нарушаване на публичния ред. Няма да има компромис към никой, само че, апелирам, протичащото се, изключително в Асеновград, да не се употребява за политически и други цели.

Не бива ромското население да бъде плашено, че надали не ще бъде подложено на голословни репресии, Никой няма да нападна ромската махала в Асеновград, само че отговорните ще понесат наказванията си ", разгласи Цацаров.

Тази вечер се чака нов митинг в града.

В момента в ареста за 72 часа са 9 души, за които полицията има информация, че са подстрекатели и участници в багра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР