Започват протести срещу новото мнозинство в парламента на ГЕРБ, ДПС,

...
Започват протести срещу новото мнозинство в парламента на ГЕРБ, ДПС,
Коментари Харесай

Протест в защита на демокрацията в България в 18,30 днес

Започват митинги против новото болшинство в Народното събрание на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане и в отбрана на демокрацията.

Преди дебатите и гласуването от Народното събрание на вота на съмнение към държавното управление, в София се възнамеряват митинги " за " и " срещу " политиката на кабинета. Тази вечер в 18 часа пред президентството е плануван " Марш за европейска България - в отбрана на парламентаризма и демокрацията ", проведен от самодейността " Правосъдие за всеки ". В 18:30 пред Народното събрание е плануван цивилен митинг в поддръжка на държавното управление, написа.

Такива демонстрации се чака да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на съмнение.

Възможно е напрежението да нарастне, тъй като посочената като антиевропейска и проруска партия " Възраждане " също се готви за митинг по същото време във вторник. 

Във вторник пред Народното събрание се провежда и протест на партия " Възраждане " с искане за оставка на държавното управление и привикване на предварителни парламентарни избори. Часове преди вота на съмнение: Кой с кого и срещу кого ще гласоподава в Народното събрание В навечерието на вота на съмнение борбата за гласове става все по-яростна. От ръководещата коалиция са безапелационни – извършване на покупки... Прочети повече Очаква се във вторник Народното събрание да разиска на изключително съвещание поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков с претекст - неуспех във финансово икономическата политика. Подкрепа за вота показаха и опозиционните партии:

" ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане ". Гласуването би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след края на дебатите във вторник. При триумф на вота ще се направи нов опит за образуване на кабинет в границите на този парламент с мандат на " Продължаваме промяната ". Ако не се сформира държавно управление, вторият мандат за това ще получи ГЕРБ, а при крах и от тяхна страна, президентът връчва трети мандат на определена от него политическа мощ в Народното събрание. В случай че и тези процедури не съумеят да излъчат кабинет, президентът разпуска Народното събрание и насрочва дата за предварителни избори.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР