Започват огледите и остойностяването на щетите, нанесени на сгради и

...
Започват огледите и остойностяването на щетите, нанесени на сгради и
Коментари Харесай

След ураганния вятър във Враца: Все още има села без ток, описват щетите

Започват огледите и остойностяването на вредите, нанесени на здания и обекти от ураганния вятър , оповестиха от Общината.
 Община Враца
Екипите на локалната администрация ще ревизират положението на обществени и частни недвижими парцели . Резултатите от огледите и остойностените вреди ще бъдат подадени за разглеждане от Междуведомствената комисия към Министерски съвет, която взема решения за обезщетяване на потърпевшите.
 Община Враца
Съгласно условията на Междуведомствената комисия - право на обезщетение имат притежателите на недвижими парцели, които не са застраховани и имат съществени вреди.

Гражданите могат да подават заявки в Информационния център на Община Враца, като в тях се разказва недвижимият парцел и провалите по него.
 Община Враца
По предварителна информация ураганният вятър е нанесъл провали на близо 70% от постройките на детски ясли и градини, учебни заведения и прилежащите им дворове. Въпреки това - образователният развой не е възпрепятстван.
 Община Враца
За последните дни броят на подадените сигнали от жители към Община Враца е над 150, като на всеки един от тях е реагирано навреме. 
 Община Враца
Към електроразпределителното сдружение са подадени над 300 сигнала за проблем в зареждането. Към момента с прекратено електрозахранване са жителите на село Бели извор, както и обособени сектори от квартал „ Бистрец “.

Всички екипи на БКС и през днешния ден не престават да отстраняват вредите, нанесени от естествената буря.

Стълб съвсем е паднал върху къща във Врачанско. Повече от денонощие поданици на село Лиляче звънят на институциите с молба за подпомагане, тъй като се притесняват от случай, добавя

" Звъним на пожарната, енергото, 112 - всички споделят да изчакаме ", съобщи Зои Павлова. „ Казаха, че има доста такива подадени сигнали и сега нищо не могат да създадат, да изчакаме. Попитах ги какво вършим, в случай че падне върху къщата ”, изясни Павлова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР