Започват да спират тежкотоварни автомобили още в област Хасково, за

...
Започват да спират тежкотоварни автомобили още в област Хасково, за
Коментари Харесай

Спират тирове още от Хасково, за да не задръстват “Дунав мост“ при Русе

Започват да стопират тежкотоварни коли още в област Хасково, с цел да не се получават тапи в региона на " Дунав мост " при Русе. Това оповестиха през днешния ден представители на три министерства на брифинг на граничния пункт, съобщи БГНЕС.
Прочетете още
Вече два дни тировете биват спирани в областите Велико Търново и Стара Загора, като следва разширение на периметъра до районите на Ловеч, Плевен, Шумен и Хасково, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. От министерството на превоза пък обявиха, че за първи път се работи и по тактика за създаване на буферни паркинги.

Мерки за справяне със усложненията в трафика към Дунав мост разгласи и заместник-министърът на районното развиване Николай Шушков. По думите му, те са поели ангажимент да стартират планиране за разширение на бул. „ България " в Русе, както и за осъществяване на непълен ремонт на сериозни сектори. Той заяви също, че през януари ще бъде оповестена и социална поръчка за рехабилитация на моста, което също може да докара до облекчение на трафика. Ако процедурите вървят по проект, може да се чака ремонтът да стартира през лятото на идната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР