Започваме кампанията Бойкот на златните яйца“. За Бога, братя, не

...
Започваме кампанията Бойкот на златните яйца“. За Бога, братя, не
Коментари Харесай

За Бога, братя, не купувайте златни яйца, зове Левицата!

Започваме акцията „ Бойкот на златните яйца “. За Бога, братя, не купувайте златните яйца. “ За това приканиха от лявата платформа ЛЕВИЦАТА! с акция пред една от огромните вериги у нас. Акцията е част от акцията на групировката АнтиСПЕКУЛА, която е ориентирана против спекулативното завишаване на цените в питателните вериги, а стартът й бе подложен с апел към жителите да не купуват скъпите яйца до Великден.

Протестът е една от ограниченията за понижаване цените на главните хранителни артикули по този начин, че да направи стойностите по-поносими за потребителите. Кампанията стартира в една от огромните хранителни вериги и, в полза на справедливостта, ще продължи и в останалите хипермаркети в идващите дни, като на фокус ще бъдат други съществени хранителни артикули, като сирене, кашкавал.
За решаването на казуса с високите цени от ЛЕВИЦАТА! показаха и свои законодателни оферти, които ще внесат в идващия парламент.

С ред тях са таван на цените на 10 продукта от дребната потребителска кошница – 5% надценка на цената на стоките, на която влиза в магазините, както и обвързване на комерсиалните вериги да демонстрират доставната и продажната цена на продуктите. От обединението подчертаха, че ще се борят за 5% надценка от доставната цена, а не 10% облага, каквито оферти имаше, тъй като в този момент от 50% надценка на яйцата, от комерсиалните вериги изясняват, че 47% им били разноските и единствено 3% е облагата.

Сред ограниченията, които целят да спрат спекулата с цените на питателните артикули е и основаване на „ КОНПИ на спекулата на цените “ - проверяващ орган, който да е на терен и да постанова съществени наказания при открито нарушаване и далавера с цените, изключително на главните артикули.

Мая Манолова от ЛЕВИЦАТА! разгласи, че това са „ яйцата Фаберже на комерсиалните вериги “. По думите ѝ комерсиалните вериги са писаното яйце на българската страна, тъй като получиха на няколко пъти доста сериозна поддръжка от страната и българските данъкоплатци: 10 милиарда лева за обезщетения за тока, от които не дребна част за комерсиалните вериги, както и средства по КОВИД ограничения.

Корпоративният налог е най-ниският в Европа. Нямат никакви спънки да си изнасят облагата в чужбина и част от тях са удвоили облагите си в последните години на рецесия.

Само във връзка с яйцата Манолова пресметна, че повишаването им е с 60-70% поради голямата надценка и попита риторично дали вместо 63ст, колкото костват на потребителите, веригите не купуват тези яйца за 20-30 стотинки.

Кампанията АнтиСПЕКУЛА Мая Манолова вижда като продължение на акцията от лятото на предходната година, когато от гражданската
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР