Започва срещата между кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел

...
Започва срещата между кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел
Коментари Харесай

ИТН към Габриел: Няма политическа партия, която да управлява сама ВИДЕО

Започва срещата сред претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел и парламентарната група на " ИТН ".

Габриел благодари на хората на Слави Трифонов, че са откликнали на поканата за диалог, и изясни, че това е отговорност, както и че се надява дружно да изпълнят основната дума разговор със смисъл.

Габриел още веднъж разказа деветте си съществени целта, като стартира с това, че възможният министър на правораздаването в кабинета " Габриел " ще изиска основният прокурор Иван Гешев да бъде отхвърлен от служба от Висшия правосъден съвет. Обясни и че ще работи за авторските права, заплащането на създателите и популяризирането на българското културно завещание, написа " 24 часа ".

" Реалността е такава, че няма политическа партия, която да ръководи сама. Надявам се да осъзнавате, че в действителност би трябвало да има разговор. Говоря от горчив опит от присъединяване ни в Изпълнителната власт, когато свалихме това държавно управление, което беше нездравословно ", сподели ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и изясни, че не утвърждава метода ѝ.

" Това е искане на обществото още от митингите, когато вие бяхте ръководещи. Замяната на един човек с различен няма да е правосъдна промяна. Прокуратурата има потребност от промяна, трябват конституционни промени ", изясни Йорданов. Той разяснява и настояването на Габриел за промяна в КПКОНПИ, като съобщи, че няма да допусне да се трансформира в бухалка.

По-рано през днешния ден Габриел се срещна и с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Насрочена бе и среща с " Продължаваме промяната " - " Демократична България ", които обаче публично им отхвърлиха, защото водачите на " Промяната " Кирил Петков и Асен Василев са в чужбина и не можеха да участват на диалога с Габриел.

 



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР