Започва ревизия на проверката на НЗОК в Пирогов“. Това обяви

...
Започва ревизия на проверката на НЗОК в Пирогов“. Това обяви
Коментари Харесай

Започва ревизия на проверката на НЗОК в „Пирогов“

Започва проверка на инспекцията на НЗОК в „ Пирогов “. Това разгласи шефът на Български съюз доктор Иван Маджаров след среща на лекарите от „ Пирогов “ със здравния министър доктор Стойчо Кацаров. Все още обаче не е ясно дали доближаването на позициите сред медиците от болничното заведение и министъра ще доеведе до анулация на следващия лекарски митинг, плануван за на следващия ден.

Причина за срещата в здравното министерство стана напрежението измежду медиците, подбудено от уволнението на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов. Дни наред медиците стачкуват пред „ Пирогов “ с искане Балтов да бъде върнат на поста. Те са афектирани и от хвърлените върху болничното заведение обвинявания за източване на здравната каса с близо 1 млн. лв., посредством „ подправени “пациенти.

По време на диалога в здравното министерство участниците в срещата се обединили oколо основаването на нова здравна промяна, с цел да не се вменява виновност на лекарите. От „ Пирогов “ обявиха още, че болничното заведение е незаобиколим фактор при лекуването на пациентите в тази пандемична обстановка и не трябва такива недоразумения да пречат на работата на лекарите.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР