Започва процесът за неуважение към Конгреса срещу Питър Наваро

...
Вашингтон — Топ търговски съветник по време на администрацията на
Коментари Харесай

Вашингтон — Топ търговски съветник по време на администрацията на Тръмп ще бъде изправен пред съда тази седмица по две обвинения в престъпно неуважение към Конгреса, след като прокурорите твърдят, че той умишлено и незаконно е отказал отговаряйте на призовки за документи и свидетелски показания от вече несъществуващата избрана комисия на Камарата на представителите, разследваща нападението на Капитолия от 6 януари 2021 г.

Изборът на съдебни заседатели в наказателния процес срещу Питър Наваро трябва да започне във вторник, когато федерален съдия заяви, че възнамерява да изчисти поне 50 потенциални съдебни заседатели от група жители на Вашингтон, окръг Колумбия, за да заемат малко повече от дузина места в окончателното жури.

Въпреки годините на правни спорове и графици за брифинги между прокурори и адвокати на защитата, процесът срещу Наваро е насрочен за последните дни, тъй като прокурорите успешно аргументираха, че трябва да му бъде забранено да използва определени обяснения, които според него са от решаващо значение за защитата му .

Стив Банън беше признат за виновен по две обвинения за престъпно неуважение към Конгреса. Той беше осъден на четири месеца затвор, но в момента е извън затвора, тъй като защитата му обжалва присъдата въз основа на собствен правен спор.

Комисията препрати други помощници на Тръмп – Марк Медоус и Дан Скавино – към Министерството на правосъдието за обвинения в неуважение, но правителството в крайна сметка отказа да ги преследва.

Наваро последователно се е изказвал против наказателното преследване и неуспешно е подал петиция до Мехта да отхвърли обвиненията срещу него.

Ако бъде признат за виновен, той е изправен пред максимум една година затвор и глоба от $100 000 по всяко обвинение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР