Започва процес на инвестиции в "Пътнически превози". Ще бъдат закупени

...
Започва процес на инвестиции в "Пътнически превози". Ще бъдат закупени
Коментари Харесай

БДЖ търси финансиране за нови мотрисни влакове

Започва развой на вложения в "Пътнически транспорти ". Ще бъдат закупени нови мотрисни влакове на два стадия - първият стадий - 41 нови мотрисни влака и на втория стадий - 44. Това изясни Владимир Владимиров, изпълнителен шеф на "Холдинг БДЖ ", пред Българска национална телевизия.

"Ние сме се фокусирали сега на поръчката за тези 41 мотрисни влака и за обезпечаването на нужното финансиране, с цел да се случи този план. В рамките на месец, месец и нещо процедурата ще започва. Очакваме в края на мандата на това държавно управление да има нови мотрисни влакове по линиите на България ", предвижда Владимиров.

Следващото държавно управление би трябвало да стартира да мисли за втория стадий - тези 44 мотрисни влака, с цел да може с общия състав от 85 мотрисни влака с по-добрите скорости железницата да придобие един приблизително европейски тип. А бих споделил и малко по-добър от приблизително европейския.

Директорът на БДЖ разяснява и последният случай, при който избухна пожар във влака София-Бургас при влизане в гара Коньово, а огънят изпепели два вагона. "Работи се по всички хипотези. Ние също имаме назначена инспекция, т.е. реализират се две инспекции - една от Министерството на превоза и една вътрешна инспекция от службите за сигурност на БДЖ ", сподели Владимиров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР