Започва приемът за зимни пръскания при овощни. От 10 октомври

...
Започва приемът за зимни пръскания при овощни. От 10 октомври
Коментари Харесай

Започва приемът за зимни пръскания при овощни

Започва приемът за зимни пръскания при овощни. От 10 октомври 2022 година започва банкет на документи за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по „ Национална стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения през зимния интервал “.

За тази година размерът на ставката за 2022 година е повишен от 270 лева./ха с Данък добавена стойност на 324 лева./ха с Данък добавена стойност за пролетния стадий и надлежно за есенния стадий – от 100 лева./ха с Данък добавена стойност на 120 лева./ха с Данък добавена стойност.

Подпомагането се отнася единствено за позволените за приложимост артикули за растителна отбрана, утвърдени от БАБХ. Пестицидите би трябвало да са закупени от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон и имат уверение за търговия с артикули за растителна отбрана и са вписани в обществения указател на БАБХ.

Припомняме, че пред Държавна фирма “Земеделие “ и ОДБХ се показват разходооправдателни документи за покупка на пестицидите и удостоверен Дневник за извършените растителнозащитни мероприятия.

Схемата има за цел да ограничи оптимално загубите на земеделските стопани от разпространяването на вредители по трайните насаждения (семкови и костилкови овощни типове, ягоди, малини и маслодайна роза).

Любопитно: Пчели, които могат да се клонират

 

Започва приемът за зимни пръскания при овощни

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР