Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас. Срокът

...
Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас. Срокът
Коментари Харесай

Започва подаването на заявления за класиране след 7 клас

Започва подаването на заявки за класиране след 7 клас. Срокът е от 20 до 26 юни в това число, а заявката може да бъде подадено онлайн на уеб страницата или на книжен притежател в учебно заведение гнездо. Трябва да се избере един от двата метода, тъй като в случай че има към този момент записано заявление, системата не разрешава въвеждането на ново. При кандидатстване в паралелки с специалност или компетентност е належащо и здравно удостоверение.

385 са паралелките в София, като за всяка от тях се кандидатства настрана, изясни за Дарик началникът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева: " Няма ограничавания в броя на желанията, които те ще заявят, само че е ненужно да бъдат повече от 20-40, тъй като е значимо те да бъдат премислени от позиция на опциите, които детето има, посредством бала, който се образува и съгласно ползите на детето ".

Родителите могат да преценяват дали детето им има късмет за класиране в дадена паралелка, като сравнят бала му с минималните балове от предходната година. След първото класиране родителят има две благоприятни условия: " Ако той харесва класирането на своето дете, да го запише дружно с оригинала на свидетелството за приключено главно обучение в учебното заведение, в което е класирано. В противоположен случай обаче следва в учебното заведение, в което е класиран ученикът, да се подаде заявление за присъединяване във второ класиране. При второ класиране не се пренареждат желанията, а учениците имат опция, участвайки на второ класиране, да се придвижат в по-предно предпочитание или да останат на желанието, на което към този момент са класирани ".

Не по този начин стоят нещата при третото класиране, в което се включват единствено местата, останали свободни след записването на второто класиране. Тогава се подава ново заявление, в което желанията се подреждат изначало, съгласно свободните места. Това обаче е рисково, разясни Ваня Кастрева, тъй като не може да се предвижда нито какъв брой и къде ще са свободните места, нито какъв ще е балът на учениците, които ще аплайват за тях: " Моят съвет е на второ класиране те да подхващат записване на учениците, тъй като в противоположен случай, в случай че не се запишат, те губят мястото, на което класирани ".

Първото класиране ще излезе до 3 юли, а записването на признатите възпитаници или подаването на заявление за присъединяване във втори стадий на класирането ще от 4 до 6 юли в това число.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР