Започва мащабният ремонт на сградата на Административен съд – Велико

...
Започва мащабният ремонт на сградата на Административен съд – Велико
Коментари Харесай

Започва мащабен ремонт на сградата на Административен съд – Велико Търново

Започва огромният ремонт на постройката на Административен съд – Велико Търново, която се намира на ул. Иван Вазов “ в остарялата градска част. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново арбитър Георги Чемширов, административен началник на съда. Сградният фонд е главен проблем за магистратите отдавна. Над 30 съдии и чиновници обслужват жители в примитивни условия на етаж в Старото военно учебно заведение в града.
" На 9 юли е подписан контракт от Висшия правосъден съвет, като възложител и притежател на постройката, с гражданското сдружение по Закон за задълженията и договорите „ Темида 2017 “, консорциум от строителни компании, което ще извършват публичната поръчка за ремонт на постройката. Стойността на плана е 1 904 602 лв.. Срокът, в който би трябвало да бъдат осъществени ремонтните работи е 6 месеца, който стартира да тече от откриването на строителната площадка4, изясни арбитър Чемширов. По думите му след ремонта единственото, което ще остане на външен тип от самата постройка е фасадата й, която ще бъде освежена. Всичко останало има потребност от замяна и ремонт.
" Сградата е на процедура необитаема, пространствата в нея не са годни за обитаване. Няма инсталирани съоръжения, в това число ВиК и електро съоръжения, отоплителна вътрешна апаратура. При положително предпочитание и стичане на събитията, може и да се приключи за към 6 месеца ", добави ръководителят на Административен съд. Обществената поръчка за осъществяване на реорганизация на триетажната сграда на ул. “Иван Вазов” бе оповестена през лятото на предходната година от Висшия правосъден съвет. През годините разнообразни фактори препъваха реализацията на плана.
Жалба в Комисията за защита на конкуренцията през 2017 година от недопуснат до присъединяване претендент в процедурата за възлагане, в допълнение забави започването на ремонта. След като новата процедура е завършила без обжалване, е подписан и контракт с изпълнителя на публичната поръчка. Оптимистичните прогнози са през 2020 година съдиите и чиновниците на съда да се нанесат в обновената постройка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР