Започва кандидатстването за еднократна помощ от кампанията „SOS Българска роза“,

...
Започва кандидатстването за еднократна помощ от кампанията „SOS Българска роза“,
Коментари Харесай

„SOS Българска роза“ започва подпомагането на розопроизводит...

Започва кандидатстването за еднократна помощ от акцията „ SOS Българска роза “, която започва това лято за да избави обичайния занаят на дребните розопроизводители от Стрелча, Клисура и Средногорието. Обявена е и първа разяснителна среща със заинтригуваните лица в Община Стрелча този четвъртък, 18 ноември, от 17:30 в Младежкия дом (при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки), оповестяват основателите на акцията.

Помощ ще получат производители с насаждения до 30 декара, които могат да потвърдят осъществен розов цвят на цена под 2 лева./кг. С приоритет са производителите, чиито насаждения се намират на територията на община Стрелча, кметство Клисура, както и общините от Средногорието – Мирково, Чавдар, Челопеч, Пирдоп, Златица, Антон. Размерът на помощта, която ще получи всеки розопроизводител, ще се пресмята на база кг осъществен цвят, тъй че да компенсира разликата от полученото възнаграждение и себестойността от 2 лева За задачата, розопроизводителите би трябвало да дават финансови документи за доказателство.

За да аплайват, розопроизводителите би трябвало да попълнят и да изпратят копия от доказателства (финансови документи / фактури) за осъществен розов цвят под себестойност през 2021. Формулярът и документите се изпращат на или на адрес с. Буново, ул. „ Розара “ 1, розоварна „ Средногорска роза “, телефон за контакт: 0888887066 – Вера Червенкова.



„ Все още не сме събрали цялата сума, която предвиждаме, че ще е нужна, с цел да се компенсират всички, които дават отговор на изискванията, само че имаме вяра, че това ще се случи и започваме разпределението на средствата, с цел да не бавим хората, тъй като ни чака тежка зима! “. Това сподели Владимир Стоянов – основател на акцията и ръководител на съдружие „ Българска розова котловина “.

„ SOS Българска роза “ се осъществя с поддръжката на всички общини в средногорския район, които се отзоваха на апела на уредниците и спомагат с разпространение на идеята и връзка с бенефициентите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР