Започва изпълнението на проект ,,Въвеждане на мерки за енергийна ефективност

...
Започва изпълнението на проект ,,Въвеждане на мерки за енергийна ефективност
Коментари Харесай

Санирането в Севлиево продължава

Започва осъществяването на план,,Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Районно ръководство - Севлиево, към ОД на Министерство на вътрешните работи - Габрово и многофамилна жилищна постройка в ж. к. " Митко Палаузов " бл.4, гр. Севлиево “.

Кметът на Община Севлиево доктор Иван Иванов подписа контракт за даване на безплатна финансова помощ по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020 година, с предмет: „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в постройката на Районно ръководство – Севлиево и многофамилна жилищна постройка в ж.к. " Митко Палаузов " бл.4 “ на стойност 1 493 189.11 лева с Данък добавена стойност.

Това е дълго чакан миг, защото Община Севлиево кандидатства за финансиране през месец април 2020 година по процедура BG16RFOP001-2.003 - „ Енергийна успеваемост в периферните региони - 3 ”. Класирането се извърши на конкурентен принцип сред общините на 28 града, опорни центрове от 4-то равнище на националната полицентрична система, като в следствие планът беше утвърден, само че оставен като запаса, заради непълен финансов запас към оня миг по програмата.

Проектът беше подаден през април 2020 година и макар многократните опити на Общината да го завърши, това не се случи в продължение на две години, без значение от уверенията на предходни министри за това. Проблем след този дълъг интервал към този момент са контрактуваните цени, които не са съответни на сегашните условия и затрудняват осъществяването на плана.

„ Целта на плана е да се увеличи енергийната успеваемост на постройките, посредством постигане на клас на енергопотребление „ С “ с което да се реализира понижаване на разноските за сила, възстановяване на експлоатационните характерности за удължение на виталния цикъл на постройките, възстановяване на виталната среда на 93 семейства на многофамилната жилищна постройка и обезпечаване на условия на работна среда в сходство с критериите за стабилно развиване “, разяснява кметът доктор Иван Иванов.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР