Започва изграждането на временно съоръжение при Царево, по което ще

...
Започва изграждането на временно съоръжение при Царево, по което ще
Коментари Харесай

Изграждат временен мост на мястото на разрушения в Царево

Започва построяването на краткотрайно оборудване при Царево, по което ще се пренасочи трафикът от опустошения мост на второкласния път Царево - Варвара, оповестиха от АПИ.

Остава затворен за придвижване пътят Царево - Синеморец, заради авариралия мост в края на град Царево в посока Синеморец. Съоръжението следва да бъде обследвано през днешния ден.

Друга права, по която е лимитирано придвижването, е при започване на Синеморец, защото е залят сектор от пътя Синеморец - Резово.

Очаква се през следобедните часове водата да се оттече. Временният мост ще бъде железно оборудване, което ще се сглоби на място и ще остане до построяването на нов.

По него ще минава трафикът, като ще се ограничи придвижването на товарните коли над 12 тона.

За построяването на новото оборудване в къс период ще бъде стартирана публичната поръчка, като новият мост ще бъде оразмерен за огромните количества вода, каквито са минали през вчерашния ден под засегнатия мост.

Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, заяви инж. Митко Порязов, шеф на Областно пътно ръководство – Бургас, пред bTV. Той добави, че през вчерашния ден са образувани спешни групи, които са почиствали и са предприемали дейности за по-бързото оттичане на водите от сериозните сектори наоколо до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените прави.

Създаден е обходен маршрут за прекосяване от Царево в посока Ахтопол около Тракийския университет - квартал „ Василико " и през кръстовището за село Бродилово по главния път, както и назад. Обходът се обследва, би трябвало да се разчисти и до края на деня ще  бъде сигнализиран.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР