Започва изграждането на новите релси на трамвай Nº 5 ,

...
Започва изграждането на новите релси на трамвай Nº 5 ,
Коментари Харесай

Внимание, шофьори: Започва голям ремонт в София, променят движението

Започва и зграждането на новите релси на трамвай Nº 5 , в поделеното трас е в кв. „ Княжево “ на бул. „ Цар Борис III “ . Това сподели пред публицисти заместник-кметът на Столична община в направление „ Обществено строителство “ Ангел Джоргов. 

За задачата ще бъде ограничен сектор от към 150 м (по бул. „ Цар Борис III " сред ул. " Люлински път " и ул. „ Преслав " в кв. " Княжево " ) , като придвижването ще се реализира в една лента и ще бъде контролирано с краткотрайна светофарна уредб а, тъй че да има придвижване в двете направления, уточни той. 

Автобусната спирка (с код 6035) на А59 и А5ТМ посока „ Център " се измества със 100 м в посока ул. " Люлински път ".

Ремонтът на сектора ще продължи близо два месеца , като паралелно с това ще бъдат построени ново пътно платно, тротоари и улично осветяване , изясни Джоргов. 

Обходните направления включват ул „ Панорамен път “ през кв. “Княжево “ и ул. „ Любляна “, а за идващите от Перник, обходният маршрут е през автомагистрала „ Струма “, уточни той. 
Джоргов съобщи, че са сложени знаци на всички кръстовища, които са преди обходните направления, включително на кръговото кръстовище при Перник на автомагистрала „ Струма “. 

По думите му се чака да има проблем с придвижването. Съчетали сме този ремонт с ремонт на Агенция " Пътна инфраструктура " (АП И), едно свлачище покрай Владая , добави той.

Джоргов уточни, че ремонтът, който обгръща 9-километровото трасе от маршрута на трамвая, е в размер на 4 0 млн. лева без Данък добавена стойност, съвсем 100 % европейско финансиране. Той напомни, че предходната година в употреба е въведен секторът от ухо „ Съдебна палата “ до ухо „ Бъкстон “. 

Джоргов посочи, че не престават и ремонтните действия в обсега на кръстовището на бул. „ Цар Борис III " и бул. „ Никола Петков ".

Успоредно с ремонтните действия по трасето на петицата, в плана, който е на стойност съвсем 120 млн. лева, който включва през 2019 година и ремонт на трамвайното трасе по ул. „ Каменоделска “, са доставени към този момент 13 нови, нископодови мотриси. Предстои до края на лятото да се извършат ремонтните действия от ухо „ Бъкстон “ до „ Княжево “, сподели още Джоргов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР