Започва изграждането на довеждащия водопровод на село Брестовица. Със символична

...
Започва изграждането на довеждащия водопровод на село Брестовица. Със символична
Коментари Харесай

Започва изграждането на довеждащия водопровод на Брестовица

Започва построяването на довеждащия тръбопровод на село Брестовица. Със алегорична първа копка ще бъде обещано началото на създаване на довеждащия тръбопровод на село Брестовица. Церемонията ще се състои на следващия ден, 30 април от 14:30 часа на помпена станция „ Брестовица 2 “.

Трасето, по което ще се работи е с дължина към 8 километра. То стартира от издигнатите от община „ Родопи “ 3 нови водоизточника, които са с чиста вода и доста добър дебит.

След четири години усилена работа и борба с институциите от страна на кмета на община „ Родопи “ Павел Михайлов и общинска администрация, ВиК-дружеството и с цялостната поддръжка на Общински съвет „ Родопи “, планът за замяна на водопроводната мрежа на село Брестовица стартира да се извършва.
Прочетете още
Дотук се стигна и след поредност от митинги на жителите на селото, които четири години пазят правото си да пият чиста вода.
Миналата седмица стана ясно, че шефът на ВиК –Пловдив е подписал контракта за заем за построяването на един от секторите, който ще докара водата до мрежата на Брестовица.

От община „ Родопи “ имат вяра, че страната ще обезпечи финансиране за целия ВиК план на селото. Защото чистата вода е публично богатство и абсолютно право на всеки човек.


 
 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР