Започва Европейският музикален фестивал, който се организира за 22-ра поредна

...
Започва Европейският музикален фестивал, който се организира за 22-ра поредна
Коментари Харесай

Оркестърът на Класик ФМ радио започва юбилейните си концерти с музика на Моцарт

Започва Европейският музикален фестивал, който се провежда за 22-ра поредна година от организация " Кантус фирмус ". Оркестърът на Класик ФМ радио и артистите Мила Георгиева и Максим Ешкенази ще забележим в концерта на 19 април от 19,30 ч. в зала " България ". Форумът се открива с стратегия от произведения на Моцарт, а за публиката ще има и специфична изненада, обвързвана с 20-годишния празник на състава. Тя ще бъде поднесена от Васил Димитров, диригент и изпълнителен шеф на " Кантус фирмус ".
" С огромно наслаждение чакам концерта ", не скри вълнението си Мила Георгиева в изявление за Класик FM радио. " Навсякъде по света е същинско достижение за един оркестър да оцелее толкоз доста години! Много оценявам това, че съставът се развива през годините и когато изсвирвам с него, чувствам по-големия интерес и предпочитание на оркестрантите. Това основава неповторима атмосфера ", добавя именитата цигуларка.
Европейският музикален фестивал е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2022 година и ще се организира от април до ноември с финансовата поддръжка на Министерството на културата, НФ " Култура " и Столичната община. В програмата на фестивала са планувани 13 съществени събития с посещение на актьори от Полша, Чехия, Англия, Сърбия, Австрия, Португалия и Съединени американски щати. Партньор за концерта е и Софийската филхармония.
Максим Ешкенази с неспокойствие чака срещата на сцената с Мила Георгиева. За него тя е един от най-желаните солисти през последните няколко години. " Тя е една галактика - умее да обмисля всеки подробност, а на сцената се отдава на страстта ", възхищава се диригентът. Той е удивен и от хубостта на нейния тон, основан с изключителната цигулка, на която Мила свири - Страдивариус от 1703 година А Мила Георгиева дефинира взаимната работа с Максим по този начин: " Свобода, поддръжка и схващане - всичко хубаво, което един солист може да чака от диригента. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР