Започва делото срещу Антон Асенов, братът за лихваря Стефан Асенов-Менду.

...
Започва делото срещу Антон Асенов, братът за лихваря Стефан Асенов-Менду.
Коментари Харесай

Братът на лихваря Менду го загази сериозно заради секс срещу...

Започва делото против Антон Асенов, братът за лихваря Стефан Асенов-Менду. Той е упрекнат за сводничество и пране на пари. Прокуратурата към този момент е внесла обвинителния акт против Антон, като се чака Окръжният съд да насрочи разпоредително съвещание. 

48-годишният Антон Асенов бе арестуван дружно с брат си Мендуто и снаха си при огромна полицейска акция в Аджисан махала през месец май 2020 г.  Антон в началото работел като готвач в мотел " Мерита " в с.ело Войводиново. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да заплаща по 2000 лева, като изпращал всеки месец по 1000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от получените пари на Асенов. В мотела нормално отсядали турски водачи на камиони. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и други.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в мотела се намирали по 6-7 дами, които проституирали. 

В резултат на взаимни дейности на полицията и прокуратурата, противозаконната активност на територията на мотела бе прекратена. В хода на следствието е открито, че през годините Антон с получените пари от противозаконната активност е плащал наеми за пространствата - в общ размер на 150 000 евро, в левова равноценност  293 250 лв.. Освен това той  закупил и 11 автомобила от разнообразни марки – „ Мерцедес “, „ Ауди “, „ Мазда “, БМВ и други, като е знаел, че средствата са добити от него посредством закононарушение. Установено е, че общата сума за платени наеми и закупени коли е 383 963 лв..

Припомняме, че Менду беше хванат при зрелищна спецакция в Аджисан махала на 19 май. Тогава бях арестувани също брат му – Антон Асенов, и жена му – Катя Симеонова. Впоследствие братът на лихваря бе освободен от ареста. Пo дaнни нa прoкурaтурaтa ромският главатар e oглaвявaл нeзaкoннa финaнcoвa cтруктурa, пoзнaтa кaтo " Бaнкa Мeнду " и дeйcтвaщa oт 15 гoдини, в кoятo хoрa пoлучaвaли крeдити, cрeщу cъoтвeтнo oбeзщeтeниe и лихвa. Ocвeн тoвa тoй и брaт му прeвърнaли крaйпътния мoтeл " Мeритa " нa aвтoмaгиcтрaлa Трaкия в публичeн дoм, къдeтo някoлкo прocтитутки рaбoтeли зa тях нa някoлкo cмeни. Катя, известна и като Кaймe, пък бe oбвинeнa зa прaнe нa пaри, така кaтo вcички движими и нeдвижими имoти ca били впиcвaни нa нeйнo имe.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР