Започва безплатно тестване за Covid-19 на 11 000 румънци в

...
Започва безплатно тестване за Covid-19 на 11 000 румънци в
Коментари Харесай

Започва безплатно тестване на 11 000 жители на Букурещ

Започва гратис тестване за Covid-19 на 11 000 румънци в столицата Букурещ, оповестява вестник " Гъндул ", представен от БНР.
Малко по-късно през днешния ден кметството на Букурещ ще показа онлайн платформа, където всички искащи могат да се запишат.
Платформата е част от програмата " Тестваме за Букурещ " - първата самодейност на локална власт в Румъния, която обезпечава тестване с апарати Real Time PCR на огромен брой асимптоматични лица.
Кметството на Букурещ ще преведе непосредствено на държавните и частните лаборатории, участващи в плана, сумата от 200 леи (80 лева.) за всяко тествано лице.
Така румънската столица се включва в листата с огромни европейски градове, които ползват правилото на всеобщо тестване, предложен от Световната здравна организация.
" Ще бъдат употребявани общоприети антигенни проби RT-PCR, най-широко употребяваните сега в света за диагностициране на заразяване със SARS-COV-2 ", изясни кметът на Букурещ Габриела Фиря.
Друг план, предусещащ осъществяване на проби за антитела на 10 500 поданици на столицата, ще стартира идната седмица. Целта е да се покаже метода, по който вирусът е циркулирал в Букурещ.
Междувременно стана ясно, че държавното управление е одобрило даване на защитни маски за 2,3 милиона души от уязвими обществени групи. Министърът на опазването на здравето Нелу Татару заяви, че на лицата от уязвимите групи ще бъдат предоставени по 50 маски за интервал от два месеца. За персоналните защитни средства държавното управление ще похарчи 230 милиона леи от държавния бюджет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР