Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може

...
Започнатата от Турция операция в северната част на Сирия може
Коментари Харесай

Турската операция в Сирия може да върне терористите

Започнатата от Турция интервенция в северната част на Сирия може да докара до повишение на броя на екстремистите, завръщащи се в родината си, откакто са взели участие в бойни дейности, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу на Форума "Сяншан " в Пекин, съобщи ТАСС.

"В резултат на дейностите на турската войска в Сирия останаха без защита осем лагера за бежанци и 12 пандиза за задгранични бойци. Това може да докара до внезапен скок на по този начин наречената противоположна миграция на терористите " към родните им страни, акцентира Шойгу. Той прикани за консолидиране на напъните на цялата международна общност за противопоставяне на терористичната опасност, идеологията и пропагандата им.

След провалянето си в Сирия терористичната формация Ислямска страна е засилила доста наличието си в Югоизточна Азия, а нейни водачи афишират включването на териториите на Индонезия, Малайзия, Сингапур, Филипините и част от Тайланд в състава на своя "халифат ". Като първа ударна мощ ще се употребяват "бойци, които са воювали в Сирия и се връщат в родината си ", акцентира съветският министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР