Започнало е строителството на 180 000 жилища в силно засегнатите

...
Започнало е строителството на 180 000 жилища в силно засегнатите
Коментари Харесай

Строят 180 000 жилища в засегнатите от земетресенията райони в Югоизточна Турция

Започнало е строителството на 180 000 жилища в мощно засегнатите от унищожителните трусове през февруари региони в Югоизточна Турция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 668
Това заяви през днешния ден министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мехмет Йозхасеки, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер и Българска телеграфна агенция.

Той добави, че сега се работи по плановете за създаване на още 140 хиляди къщи.

Йозхасеки уточни, че главен приоритет и на новото държавното управление е „ нормализирането на живота “ в 11-те окръга, наранени мощно при земетресенията на 6 февруари.

При земетресенията със мощ 7,6 и 7,7 на 6 февруари в Южна Турция починаха над 50 000 души, а милиони останаха без дом.

Имаме за цел да настаним нашите жители в техните нови и безвредни домове допустимо най-скоро. Нямаме време за отмора. В тази връзка започнахме построяването на към 180 хиляди жилища в единайсетте окръга, наранени от земетресенията. 120 389 от тези жилища се строят от ТОКИ (Администрацията за жилищно развиване на Турция), 21 921 от компанията „ Емляк Конут “ („ Emlak Konut “) и 37 129 селски къщи от Главната дирекция за строителни работи, сподели Йозхасеки.

В момента се приготвят планове за още 139 561 къщи. По този метод до края на годината ще приключим 319 хиляди жилища и ще осигурим на нашите жители сигурни и здрави домове, уточни той.

Министърът добави, че най-вече къщи ще бъдат построени в окръг Хатай, който безусловно бе срутен при земетресенията.

Планира се новите здания да бъдат относително ниски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР