Започнахме тази кампания във връзка с раздутите и за поредна

...
Започнахме тази кампания във връзка с раздутите и за поредна
Коментари Харесай

Манолова призова: До 14 септември не плащайте сметките за парно

„ Започнахме тази акция по отношение на раздутите и за поредна година неуместни сметки за парно, като призовахме да бъде направена проверка дали „ Топлофикация “ се е съобразила с Данък добавена стойност, който беше понижен от 20% на 9% и призовахме хората да не заплащат. Призовавам ги и в този момент, хора, не плащайте до 14-ти септември изравнителните сметки за парно. “ Това прикани Мая Манолова в ефира на bTV.

Тя бе безапелационна, че 60% по-скъпо парно, 60% по-скъпа вода са непостижими за жителите. Те не могат да заплащат пет пъти по-скъп природен газ, дърва за огрев за над 200 лв., пелети за 1000 лв..

Манолова призна, че е разговаряла с представители на Газовата асоциация тази заран и е схванала, че и бизнесът не устоя. И хората не устоят с цената на метана, който на бензиностанциите към този момент е достигнал до 6 лв..

" Хората не могат да заплащат тези сметки, те и не желаят да заплащат сметки на мафията. Не желаят да заплащат за далавери, схеми и корупция на тези, които ги ръководят, “ акцентира Манолова.

По думите и има заричане от страна на изпълнителния шеф на „ Топлофикация “ за преразглеждане на сметките, тъй като от " Изправи се България " са били в двора на „ Топлофикация “ при започване на предходната седмица и са задали въпроси както на изпълнителния шеф, по този начин и на кмета на София - Йорданка Фандъкова.

По отношение на Йорданка Фандъкова, Манолова добави: „ След 12 години кметуване в София тя се сети, че Столична община е принципал и притежател на столичната „ Топлофикация “. Сети се, че би трябвало да бъдат подхванати дейности “.

„ Така че нашата първата победа е признанието на институциите и на топлофикациите, че са надписали сметките на хората с 11 %. Освен това ние призовахме хората да подадат рекламации и до 31 март, с цел да се види по какъв начин е изчислена сградната апаратура. В София тя стига към този момент над 60 % " - обърна внимание Манолова.

Като друга огромна победа вследствие на акцията от през вчерашния ден тя уточни цената на водата. В Бургас тя е стигнала нарастване от 60 %.

" Призовахме прокуратурата да стачкува това решение и през вчерашния ден градската прокуратура подаде митинг. Високата цена на водата в Бургас ще бъде атакувана и дадена на съд, и се желае прекъсване на предварителното осъществяване. Това е друга победа на „ Изправи се България “, тъй като ние бяхме тези, които се срещнаха с жителите на Бургас, които бяхме на съвещанието на КЕВР, които настояваме хората в действителност да имат търпими сметки за вода “ - уточни още Манолова.

Тя също по този начин упрекна Кирил Петков и Асен Василев, че вместо да дават отговор на въпроси, те ги задават: „ Задават въпрос за какво не е направена проверка на „ Лукойл Нефтохим “, сякаш до през вчерашния ден те не управляваха страната и се удивляват на подаръка, който Борисов им е направил, давайки чартърен пристанището в Росенец за милион и половина лв..

“Всъщност Борисов правеше дарове на „ Лукойл Нефтохим “ всяка година, до момента в който играеше карти и мачове с шефа на „ Лукойл Нефтохим “- Валентин Златев, ” добави Мая Манолова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР