Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарната група на

...
Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарната група на
Коментари Харесай

Радев към ДБ: Предизвикателствата пред страната ни изправят НС пред мисията да състави ефективно правителство

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарната група на „ Демократична България”. Преди това на „ Дондуков” 2 президентът беседва с представители на „ Има подобен народ” и Българска социалистическа партия.

Искам да ви поздравя за това, че съумяхте да затвърдите и разширите поддръжката на българския гласоподавател към вашата коалиция в миналите парламентарни избори, за това, че водите деен разговор за проблемите, пред които е изправена страната и метода за тяхното дълготрайно решение, съобщи при започване на срещата Радев.

Предизвикателствата пред страната ни изправят Народно събрание пред виновната задача да сформира по допустимо най-бързия метод дейно държавно управление, което да се употребява с необятна и парламентарна, и социална поддръжка. Проблемите, които би трябвало да вземат решение, са доста, те са известни на българското общество. Искам да изостря вниманието върху нещо, което е от последния месец и то касае бележките на Европейска комисия към последния вид на Плана за възобновяване и резистентност, означи президентът.

Изискванията на Европейски Съюз непрестанно порастват, тъй като има редица значими области, където Европейска комисия желае да види средствата отпускани да бъдат изразходвани по най-хубавия метод. Посочва се категорично изискване за промяна в правосъдната система, и то категорично се загатва в региона на основния прокурор, неговата отчетност и отговорност с ясни дейности и периоди, които да бъдат посочени от България. Посочват се условия за промяна в опазването на здравето, в пазарните механизми, тъй че нашата стопанска система да бъде отворена, показва се незадоволеност от метода на управление на БЕХ и се чакат дълбоки промени на метода на ръководство на холдинга. Посочва се, че България е страната с максимален условен дял в Европейски Съюз с огромни поръчки с непосредствено договаряне с компаниите, без транспарантни, отворени състезания. Посочва се, че в енергийната сфера, където има огромна централизация на средства по този проект и амбициозни планове, те би трябвало да бъдат отворени за интернационално присъединяване в тези състезания. По всичко това би трябвало да си създадем заключения, съобщи президентът.

Това е не просто разпределяне на пари, а инструмент за промени, които да водят към рационализация на страната. Споделям това с вас, тъй като тези проблеми и промени не могат да бъдат решени от длъжностен кабинет. Тези проблеми изискват парламент с ясна реформаторска воля, интензивно държавно управление, обединено към общи правила, тогава тези средства ще бъдат отпускани и ще имат резултат. Голяма част от тези неща са във фокуса на вашите стратегии. Приветствам ви за това, че заявихте вашето желание да участвате в разговора, който стартира още от през днешния ден с Има Такъв Народ и се надявам партиите, които вземат участие, да реализират консенсус върху най-важните цели за страната. Надявам се да се намерят тези общи пресечни точки, цели и цели, да се откри рационалният компромис, тъй че да съставим по допустимо най-бързия метод кабинет, посочи Радев. Президентът Радев открои, че той не желае да бъде образуван кабинет непременно, само че би трябвало да бъдат изчерпани всички благоприятни условия за сформиране на държавно управление.

Благодаря за обрисуваните провокации, това са тематики, които са във фокуса на нашата предизборна акция и решенията, които ние предлагаме и те не изчерпват огромните провокации, пред които е изправена страната ни, съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Намираме се на кръстопът и този парламент има съдбовна отговорност да сформира държавно управление, би трябвало да имаме постоянно държавно управление, тъй като служебният кабинет, колкото и добре да се оправят обособени негови представители, е спешна мярка, той е сурогат и не може да бъде трайното решение, сподели още Христо Иванов.

" Демократична България ще взе участие с цялостната си подготвеност да даде принос във всякаква роля - дали като съдружен сътрудник, дали като участник, дали като съпротива - ние имаме капацитет и ще участваме отговорно и при цялостна подготвеност за виновен принос от наша страна. Фокусът ни в този момент е върху първият мандат. Това е най-здравословната алтернатива, която съществува от позиция на поддръжка. Тя се пада на " ИТН " и аз се веселя, че ни предстоят диалози ", разяснява Иванов.

Христо Иванов означи, че Демократична България ще бъде извънредно деликатна при проявата на поддръжка. " Не непременно ще дадем поддръжка, тъй като нашата поддръжка не е наша. 350 хиляди гласоподаватели ни дадоха своя избор и ние доста добре разбираме, че ги представляваме, тъй че доста деликатно ще дадем поддръжката си и с огромна отговорност ", добави още той.
https://www.facebook.com/President.bg/videos/276957160865404
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР