Започнаха консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии,

...
Започнаха консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии,
Коментари Харесай

Кирил Петков към президента: Коалиционният договор е готов, надявам се скоро да има кабинет

Започнаха съвещания на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии, като първи в президентската институция влязоха представители на „ Продължаваме промяната “, измежду които Асен Василев и Кирил Петков.

„ За нас е наслаждение да ви приветстваме в президентската институция. Поздравявам ви за успеха и съм уверен, че осъзнавате каква огромна отговорност лежи върху вас. За една година ние организирахме три избори, като резултатът на които са едни разнообразни представители на парламентарните групи. Това е значимо предизвестие, че доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се заслужи. Времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлено от българските жители. Важно е за българските жители да знаят за вашите цели “, съобщи президентът Румен Радев.

„ Това, което се случи в предизборна нощ носи голяма отговорност и ние осъзнаваме, че на България и е нужно работещо държавно управление. Искам да ви уверя, че ние сме взели тази отговорност драговолно и в най-близко време ще ви представим нашата стратегия за ръководство, която ще бъде под формата на коалиция от четири партии. Снощи след среднощ сме приключили нашия съдружен документ. Важно е за нас всеки един от обединението да се усеща еднакъв сътрудник, всички диалози до момента са минали в доброжелателен звук, като имаме над 90% общи политики. Проблемите са толкоз огромни и наболели, че политическата ориентировка на този стадий не е значима. България има потребност от положителни приходи, пътища и да върнем българите от чужбина. Днес чакаме нашите съдружни сътрудници да върнат документа, който им изпратихме нощес, с мнения по него и в най-кратък период да можем да се върнем още веднъж при вас с предложение за кабинет “, сподели Кирил Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР