Започнаха да се появяват първите ранени във войната за световно

...
Започнаха да се появяват първите ранени във войната за световно
Коментари Харесай

Започнаха първите проблеми на американските производители на шистов нефт

Започнаха да се появяват първите ранени във войната за международно петролно владичество.

Така компанията Chesapeake Energy, апропо, беше един от пионерите на американската промишленост за шисти, се готви да преструктурира дълга си на фона на внезапен спад на цените на петрола и газа.

Към края на 2019 година неговият неуреден дълг е към 8,9 милиарда $. В резултат на това от началото на годината акциите й паднаха повече от четири пъти, написа "Поглед инфо ".

За информация Chesapeake Energy е учредена през 1989 година от Обри Макклиндън и Том Уорд. Първоначално те разчитаха на потреблението на най-новите технологии, по-специално на технологията за хоризонтално сондиране. Това разреши на компанията бързо да реализира почтено произвеждане на газ в Оклахома и Тексас.

Въз основа на този триумф през 1993 година компанията организира IPO на фондовата борса в Ню Йорк. Днес Chesapeake Energy е вторият максимален производител на газ в Съединените щати, който създава петрол и природен газ (71% от производството е петрол, 18% е газ, а 11% е течности от естествен газ) в щатите Оклахома, Тексас, Арканзас, Луизиана, Канзас, Колорадо, Северна Дакота, Пенсилвания и Ню Мексико. Седалището на компанията се намира наоколо до Оклахома Сити, щата Оклахома. Приходите за 2019 година възлизат на към 8 милиарда $.

Като цяло растежът на производството на шисти в Съединени американски щати се забавя от ден на ден и повече и до края на годината може да спадне с повече от 50% и даже да спре до 2025 година

Според прогнозата на Администрацията за енергийна информация (EIA) на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати през април производството на шистов петрол ще се усили единствено с 18 хиляди барела спрямо март - до 9,075 барела дневно.

Най-голямото нарастване на производството се чака в Пермското находище - с 38 хиляди до 4.792 млн. барела дневно. От друга страна, производството на Anadarko за същия интервал ще спадне с 10 хиляди барела дневно до 517 хиляди барела дневно.

Е, до момента поставихме дребен плюс знак в Русия и чакаме нови вести от Съединени американски щати. Разбира се, не всичко е неприятно за всички, доста от находищата на шисти в Америка се управляват от огромни петролни компании, а финансовото им положение е много устойчиво и известно време сигурно ще могат да оцелеят при толкоз ниските цени на петрола. Да, и най-вероятно президентът Доналд Тръмп няма да ги остави в неволя.

Между другото, през днешния ден пристигнаха такива вести, че на фона на увеличаващото се международно произвеждане на нефт цената на транспорта за петролни танкери се усили доста.

Например, скоростта на наемане на танкер по маршрут от Близкия изток до Китай се усили със 700% и доближи 243 хиляди $ дневно. О, живеем в забавно време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР