Започнаха да се изнасят доклади за корупцията. Стратегии, доклади -

...
Започнаха да се изнасят доклади за корупцията. Стратегии, доклади -
Коментари Харесай

Нинова: Младите нямат работа заради братовчедите

" Започнаха да се изнасят отчети за корупцията. Стратегии, отчети - добре. Резултатът е, че сме първи по корупция в Европа. Усилията на държавното управление не дава резултат. Дайте да намерим повода. Според кабинета на Борисов е, че липсва ясна формулировка на понятието корупция. Виждате ли смисъл в това? Не сме я преборили, тъй като нямало такава формулировка ". Това сподели Корнелия Нинова в студиото на " Лице в лице " по bTV.

" Главният прокурор се намеси и сподели, че има лист с корупционните закононарушения, които са избрани в наказателния кодекс. Според ГЕРБ няма такава формулировка и те не могат да се борят ", добави тя. " Какво оферират те? Орган, който да проверява корупцията. Ето по тази причина мога да кажа, че те не желаят да се борят против корупцията. Те желаят да я прикриват. Президентът сега е Радев. Ние не пишем закон за него. Ако сме държавници, ние пишем трайно законодателство. Утре ръководещите и президента може да са други. Народното събрание ще избира членовете, а Радев ще пази този закон ", изясни тя във връзка въпросите за прочувствена връзка сред Българска социалистическа партия и Румен Радев.

" Никой не приказва за проверяващите функционалности. Те бягат от следствието. Действия, които са корупционни, те ги одобряват и ги съдят като административно нарушаване. Искам да кажа на представителите на ГЕРБ - до момента в който е този народен съвет на Българска социалистическа партия, няма да станем част от този сговор. Политическата класа на прехода не желае да се бори с корупцията. Тя прави такава. С риск да ме назовават неприятна и деструктивна, аз имам избор. Ние можем да се съгласим и да излъчим хора, които няма да ни ревизират. Деница можеше да стане министър, а аз да стана ръководител на Народното събрание и да има една добра политическа класа, която да ръководи. Само времето ще разсее вашите съмнения и тези на хората. Следете по какъв начин ще гласоподава квотата на Българска социалистическа партия. Не ми вярвайте, времето ще потвърди ", сподели Нинова.

" Има няколко тревожни неща към обстановката с Делян Добрев. Защо младежите нямат работа, а се взимат братовчеди? Има огромни въпроси. И ние сме го правили и желаеме това да спре. Не би трябвало да стопираме единствено с проявлението му и разискването. Ние упрекваме ГЕРБ, че си водят роднините на държавната хранилка. В частните компании всеки има право да работи. Мъжът ми не е на държавна заплата, не е доведен когато ние сме управлявали. Знаете ли, че едно семейство от четири индивида от ГЕРБ месечно получава толкоз пари, колкото е фонд Работна заплата в община Брегово за цялата общинска регистрация. Депутат, началник на Комисия за защита на конкуренцията и така нататък Ако желаете да решим казуса и роднините да излязат от бордовете - вършим закон, гласуваме го и готово. Ние не предлагаме да се гонят служители, а да излязат от бордовете. Българска социалистическа партия ще останат разнообразни и ще водим тази борба до дъно ", заключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР