Започна закриването и рекултивацията на старо депо за битови отпадъци

...
Започна закриването и рекултивацията на старо депо за битови отпадъци
Коментари Харесай

Рекултивират старото депо за битови отпадъци в село Гложене

Започна закриването и рекултивацията на остаряло хранилище за битови боклуци в село Гложене на Община Тетевен, Област Ловеч , оповестиха от община Тетевен.

Проектът е за 1 149 520.39 лева с Данък добавена стойност . От тази сума 523 180.39 лева е утвърдената безплатна финансова помощ от ПУДООС. Срокът за довеждане докрай на техническата рекултивация е малко над 8 месеца.
 Подписаха контракт за закриване и рекултивация на остаряло хранилище
Подписаха контракт за закриване и рекултивация на остаряло хранилище

Стойността на финансовата помощ е 7 221 537, 99 лева

Останалата част от плана се обезпечава от отчисления по Закона за ръководство на отпадъците. Тя е в размер на 264 360,25 лева Освен това има и безлихвен заем от ПУДООС на Община Тетевен в размер на 361 515,94 лева, като парите са преведени по сметката на Общината.

От общината плануват лично финансиране на плана в размер на 463.81 лева, които са заложени в План-сметката за приходите и разноските за Твърди битови отпадъци за 2020 година

Ще бъдат почистени нечистите почви, ще се оформят отпадъците и ще има рекултивация на сметището .

Биологичната рекултивация служи да защищава рекултивираната повърхнина от водна и ветрова ерозия. Площта на биологичната рекултивация е 22,98 дка боклуци и 6,295 дка възобновени нечисти площи. Там ще бъде засята трева. Теренът на остарялото хранилище ще се рекултивира за метод на трайно прилагане пасбище - мера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР