Започна тазгодишното издание на София Прайд. Дъждът и лошото време

...
Започна тазгодишното издание на София Прайд. Дъждът и лошото време
Коментари Харесай

Започна София Прайд 2023

Започна тазгодишното издание на София Прайд. Дъждът и неприятното време не уплашиха участниците в самодейността, които се събраха в парка до паметника на Съветската войска в София.

" През 2023г. избрахме честваме фамилиите във всичките им разноцветни багри и за 16-та поредна година заставаме дружно против омразата, дискриминирането и неравенството. Акцентирахме върху тематиката за фамилията, тъй като и за нас, ЛГБТИ+ хората, поддръжката от най-близките е безпределно значима и нужна. За страдание, доста по-често от останалите, ние, нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората не получаваме приемане и любов вкъщи, и не срещаме разбирането и поддръжката, за които всеки човек копнее. Затова и вратите на София Прайд 2023 са отворени за тези, които се усещат отхвърлени и неприети.

Едновременно с това, до момента в който ние като жители и представители на гражданското общество от години работим за основаването на по-приемаща среда за всички, институциите и властимащите не престават да затварят очите си за неравенствата в българското общество ", споделят уредниците на самодейността.

Те припомнят, че през последните 12 месеца правата на ЛГБТИ+ хората са срещнали и не престават да срещат извънредно мощен отпор.

Снимки: Десислава Кулелиева











Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР