Започна срещата на държавния глава Румен Радев с представители на

...
Започна срещата на държавния глава Румен Радев с представители на
Коментари Харесай

Радев към ДБ: Вашата коалиция от самото начало на консултациите в НС  е активен фактор в диалога

Започна срещата на президента Румен Радев с представители на „ Демократична България”.

Президентът организира спомагателни съвещания с парламентарно показаните политически сили в 46-ото Народно заседание в границите на процедурата за връчване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Изправени сме пред провокации, наясно сме с тях, имахме опция да ги разясняваме с вас по време на КСНС. Тези провокации изискват сформиране на постоянно държавно управление. В същото време през вчерашния ден вашите сътрудници потвърдиха изрично тяхното желание да върнат незабавно мандата след неговото приемане. Оттук пораства и залогът за третия мандат. За да сполучим в този мандат се изисква деен разговор, взаимни отстъпки, консенсус. Вашата коалиция през цялото време на консултациите в Народно събрание е деен фактор в разговора и сте в непрестанен контакт с другите партии. Моят въпрос е би трябвало ли да се промени нещо в метода за договарянията вътре в Народно събрание, тъй че да се откри правилния път, съобщи при започване на срещата Румен Радев.

Вчера президентът беседва с представители на парламентарните групи на " ИТН ", ГЕРБ и на " Българска социалистическа партия за България "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР