Започна срещата между парламентарните групи на БСП и ГЕРБ-СДС. Разговорите

...
Започна срещата между парламентарните групи на БСП и ГЕРБ-СДС. Разговорите
Коментари Харесай

Нинова към ГЕРБ: Имаме сериозни различия с вас. Борисов го играе добрият Дядо Мраз

Започна срещата сред парламентарните групи на Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС. Разговорите са отдадени на бюджета за 2023 година Преговорите се водят от ръководителите на двете ПГ - Корнелия Нинова и Десислава Атанасова.

" Времето за бюджетната процедура тече, а още даже няма договаряния за сформиране на държавно управление. Затова ние сме загрижени какво ще се случи следващата година с стопанската система, с семействата и със фамилиите ", означи при започване на срещата Нинова. " Ние имаме разлики с вас, само че може би ще намерим допирни точки. Знаем, че ГЕРБ избира да се удължи действието на бюджета за 2022. Ние обаче считаме, че това би означавало заледяване на приходите при увеличаващите се цени. Затова ние желаеме да внесем оферти в обществените области ", изясни пред ГЕРБ водачът на левицата. " Няма да си играем на популисти, макар, че господин Борисов към този момент сподели, че е подготвен да одобри предложенията на Българска социалистическа партия. Той го играе положителният дядо Мраз, само че въпреки всичко дано ние да приказваме съществено и професионално какво можем и какво не можем да създадем ", добави тя.

Подобна среща Българска социалистическа партия към този момент организира и с " Продължаваме промяната ", като след диалозите и двете партии стигнаха до консенсус по макроикономическите индикатори.

ГЕРБ обявиха, че са пристигнали на срещата водени също от предпочитание за градивен разговор. " Благодаря за тона и обещанието, че популизма и политическите послания ще ги оставим за декларациите в пленарната зала. Трябва да взимаме бързи решения. Знаем за срещата ви с Политическа партия, както и че държите за нов държавен бюджет за 2023. Ние постъпваме по еднакъв метод както беше предходната година, при все, че тогава имаше определен кабинет с мандата на господин Петков, в което Българска социалистическа партия беше съдружен сътрудник ", посочи Десислава Атанасова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР