Започна ремонтът на сградата на ДГ №17 Иглика“ на ул.“Червена

...
Започна ремонтът на сградата на ДГ №17 Иглика“ на ул.“Червена
Коментари Харесай

Ремонт на ДГ №17 „Иглика“ в Хасково

Започна ремонтът на постройката на ДГ №17 „ Иглика “ на ул. “Червена стена “ в Хасково.

Той се прави, с помощта на извоюван от Община Хасково план: „ Реконструкция и разширение на детска градина № 17 „ Иглика “, гр. Хасково “ по стратегия „ Изграждане, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения “ (2020-2022 г.).

Месец преди началото на ремонтните работи всички деца са преместени във втората постройка на ДГ „ Иглика “. „ Чувстват се добре, приспособени са към новата среда и с неспокойствие чакат да се завърнат в обновените занимални, образователни зали и изцяло видоизменен двор с доста нови кътове за игри “, увериха от управлението на градината.

Община Хасково има за цел да сътвори съвременна материална база, която да подсигурява здравословни и качествени условия за развъждане, образование и образование на децата. Градината ще стане доста по-привлекателна и ще има опция за разкриване на нова група, с цел да се обезпечи достъп на всички деца до предучилищно обучение. Средствата за реорганизация на ДГ „ Иглика “ са в размер на 600 хиляди лв. – национално финансиране от МОН и 28 320 лв. съфинансиране от Община Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР