Започна ремонтът на сградата на детската градина в двора на

...
Започна ремонтът на сградата на детската градина в двора на
Коментари Харесай

Довършват строителството на нова детска градина в Самоков

Започна ремонтът на постройката на детската градина в двора на учебно заведение „ Неофит Рилски 2 ”. Той се финансира със средства от Министерство на образованието.

завоюва финансиране на четири плана от Министерство на образованието по стратегия за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини и учебни заведения за интервала 2020-2022 ”.
Самоков разиска проекта за интегрирано развиване на общината
План за интегрирано развиване за интервала 2021-2027 се създава в осъществяване на условие на Закона за районното развиване. Изпълнени...

Единият от плановете е за довеждане докрай и обзавеждане на постройка, издигната за детска градина по план отпреди 10 години, финансиран по европейска стратегия. Сградата бе приключена единствено на жестоко строителство и остана в този тип много дълго време, заради липса на средства. Със извоюваното финансиране, ще бъде приключен градежът от вътрешната страна, ще се ремонтират компрометираните елементи по покрив, фасада и дограми и ще се направи изцяло обзавеждане, както и отвесна планировка и детски кътове в двора. Така постройката, строена преди толкоз години за детска градина, действително към този момент ще може да извършва функционалностите на такава.

Днес кметът с екипа си от строителната дирекция посети обектът и прецизираха с изпълнителите на строително-ремонтните действия детайлите по плана. До края на годината ще бъде приключено строителството навътре в постройката – създаване на ВиК, замазки, шпакловки, боядисване, всичко до стадий обзавеждане. От началото на идващия строителен сезон ще се направи ремонт и на фасадата. Тогава ще се осъществя и отвесната планировка и слагане на детските уреди. По план е планувано и обзавеждането.

Новата постройка ще разреши да има 5 групи към детската градина „ Пролет ” и ще освободи пространствата в постройката на учебното заведение, които се употребяват сега. Това ще даде опция организирането на целодневния развой на образование в учебното заведение, който не беше вероятен досега, заради липса на място. Стойността на плана е 1 240 678 лева Предвижда се новата детска градина да стартира да действа от септември 2022 година

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР