Започна ремонт на настилката на ул. Граф Игнатиев при кръстовището

...
Започна ремонт на настилката на ул. Граф Игнатиев при кръстовището
Коментари Харесай

Ремонт на новата настилка на ул. "Граф Игнатиев" започна днес

Започна ремонт на настилката на ул. " Граф Игнатиев " при кръстовището с ул. " Цар Шишман ". Плочите на уличната настилка са се счупили единствено няколко месеца след приключването на цялостното възобновяване на улицата - 28 май. Заедно с площад " Славейков " и прилежащите пространства ремонтът, осъществен от " Джи Пи груп ", бе на стойност 24.5 милиона лв..

Фирмата-изпълнител по контракт ще поправи за своя сметка развалените сектори, защото обектът е в гаранционен период, изясни през днешния ден пред публицисти зам.-кметът по строителството инж. Цветан Божинов. Според него повредите по настилката са станали поради минаването на тежка техника през кръстовището.

Ремонтът ще е до 10 март, оповестяват от Столичната община. По тази причина се не разрешава влизането на пътни транспортни средства през кръстовището като се изключи трамваите.

Ул. " Шести септември " е затворена от двете страни на кръстовището с ул. " Граф Игнатиев ", като в нея може да се влиза от ул. " Ген. Паренсов ". По тази причина посоката на придвижване по " Паренсов " се трансформира краткотрайно и става от бул. " Васил Левски " към ул. " Цар Шишман ".

В ремонт е и ул. " Шести септември ", където " Софийска вода " подменя махленски тръбопровод първо в сектора сред ул. " Славянска " и ул. " Иван Вазов ", а след това и до ул. " Гурко ". Строителните работи там ще продължат до 17 март.

*Снимка: Юлия Лазарова, https://www.dnevnik.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР