Започна реконструкцията на площад Житен пазар в пловдивския район Централен.

...
Започна реконструкцията на площад Житен пазар в пловдивския район Централен.
Коментари Харесай

Започна реконструкцията на площад „Житен дар“ в Пловдив

Започна реконструкцията на площад " Житен пазар " в пловдивския регион " Централен ".

Ремонтът на пространството се финансира по Оперативна стратегия " Региони в напредък " и е на стойност 10 милиона и 233 хиляди лв.. Това заяви по време на първата копка заместник-кметът на Пловдив с сектор “Образование, бизнес развиване и европейски политики ” Стефан Стоянов.

" Началото на плана идва с фактическото започване на настоящия програмен интервал, който цели по-бързото догонване на междинния европейски стандарт ", разяснява Стоянов.

Според заместник-кмета Пловдив се е трансформирал в един от положителните образци в страната - водеща индустриална дестинация, един от най-бързо разрастващите се центрове за бизнес услуги.

" Всичко това се дължи на бизнесмените и жителите на района, и нашият ангажимент е с вложенията от общинския бюджет и европейските стратегии да продължим да развиваме града и да отговаряме на техните потребности ", сподели Стоянов.

Площадът е част от обща идея, обвързвана с туристическите потоци в града, сподели кметът на регион " Централен " Георги Стаменов. Той изясни, че концепцията е туристите, които идват в Стария град, да се събират в парка, който е покрай обособения паркинг за рейсове.

Ще бъдат построени нови детски уреди, водна каскада, доста пейки и ще се обнови озеленяването, сподели още Стаменов. Проектът би трябвало да завърши до юни 2023 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР