Започна разследване на тежкия инцидент край Девня, при който камион

...
Започна разследване на тежкия инцидент край Девня, при който камион
Коментари Харесай

Разследват инцидента, при който бетонно съоръжение падна и затисна кола край Девня


Започна следствие на тежкия случай край Девня, при който камион с екскаватор удари бетонно оборудване, което падна и затисна кола. Две дами пострадаха.

Инцидентът става в 9:10 ч. сутринта, когато камион, претрупан с екскаватор, минава под защитната структура. Стрелата на багера, качен на платформата, се оказва по-висока от оборудването и следва удар.

Шофьорът на камиона отхвърли коментар.

След удара част от стоманено-бетонното оборудване рухва върху автомобил, движещ се зад камиона. В него остават затиснати две дами.

Повече от два часа екипите на Гражданска отбрана и пожарната се опитваха да се оправят, заяви Свилен Шитов, кмет на община Девня.

Удареното оборудване е благосъстоятелност на содовия цех в Девня. Изградено е с построяването на предприятието през 70-те години. Функцията му е да пази преминаващите по пътя коли, защото от горната страна върви въжена линия с вагонетки за транспорт на насипни материали.

" Това е монолитна стоманено-бетонна структура. Проверява се всяка година. До момента при огледите не са открити някакви несъответствия “, сподели Пламен Борисов, индустриален шеф на завода.

Започналото следствие би трябвало да отговори на значими въпроси благодарение на експертизи.

" Каква е била височината на състава от пътни транспортни средства и транспортирания товар за изясняване на виновността и скоростта на транспортното средство ", означи гл. контрольор Петко Камбуров, шеф на КАТ – Варна.

Височината от пътя до хоризонталните греди на оборудването е 5 метра.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР