започна разработването на , за да могат хората, които са

...
започна разработването на , за да могат хората, които са
Коментари Харесай

Великобритания планира ваксинационен паспорт

стартира създаването на, с цел да могат хората, които са предпазени против, да отидат на отмора. Според Times, чиновници на външно министерство работят по система за узаконяване, с цел да може да се издава формален документ на имунизираните лица, съобщи БГНЕС.

Това се случи, откакто туристическите босове в обявиха, че английските туристи са добре пристигнали в страната от месец май, при изискване че имат доказателство за сложена.

Държавният министър в английското външно министерство Джеймс Клевърли съобщи, че страните, в които идват летовниците, ще вземат решение дали ще са нужни имунизационни паспорти.

Приемащите страни ще дефинират свои лични ограничения за влизане в страната и условията към пътуващите, сподели той.

Според данните от предварителните изследвания, имунизациите може да понижат предаването на коронавирусна зараза, както и да предотвратят съществени болести, заяви Keep Talking Greece. Затова се насочат апели към жителите да се имунизират, с цел да имат повече независимост на напредване. Гръцките здравни управляващи показаха убеденост, че лица, получили две дози от имунизацията или, ще имат задоволително имунитет при визитата си в страната.

Григорис Тасиос от гръцката федерация на хотелиерите, сподели, че Гърция от дълго време е обичана дестинация за отмора на британците. Тъй като броят на имунизираните във Англия значително изпреварва всички останали страни в Европа и отвън нея, английските туристи ще бъдат измежду най-безопасните за пътешестване в Гърция най-рано през май.

Около два милиона британци посещават Гърция всяка година, като харчат над 10 милиарда евро.

Предвид обстоятелството, че Дания и Швеция също приготвят цифров имунизационен паспорт, Гърция може да подпише двустранни съглашения със страните за взаимно признание на подобен документ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР