Започна работа за нов закон за търговията с храни. Там

...
Започна работа за нов закон за търговията с храни. Там
Коментари Харесай

Започваме работа по закон за търговията с храни, обяви министърът на икономиката

Започна работа за нов закон за търговията с храни. Там ще се запише какво нелоялна комерсиална процедура и на контролните органи ще се дадат повече права, това сподели през днешния ден пред Би Ти Ви служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. Това е следващият ход, с който кабинета желае да задържи растежът на цените и по опция те да бъдат понижени.

" Няма да нарушаваме свободната конкуренция. Няма да се месим в търговски връзки. Искаме да затегнем контрола и да има ясни правила. Така че лоялните търговци да работят в естествена конюнктура и считам, че това ще се поддържа от всички играчи на пазара ", уточни Стоянов.

Вчера държавното управление разгласи и различен пакет от ограничения, задачата на който е благодарение на потребителите, да се вкара всекидневен механизъм за наблюдаване и надзор по цялата верига на образуването на цените.

" Над 3 месеца следим цените и методът на образуването им. Не искахме да се хвърляме, без да познаваме обстановката. Запознахме се с образуването им по веригата. Вече има и мотиви за намаляването им - помощите за електричество са ясни, цените на газа са овладени, цените на горивата спаднаха. Има доста фактори за понижаване на цените, само че виждаме, че това не се случва ", разясни министърът.

Според него в предходните месеци доста от участниците по веригата, формираща цените, са се презастраховали, само че в този момент бизнес средата е по-сигурна и било обикновено те да паднат.

Министър Стоянов чака разбор за облагите на комерсиалните вериги в последните няколко години, тъй като имал данни, че част от тях сега формирали свръхпечалби.

Той уточни, че откакто " Лукойл Нефтохим " придвижи бизнеса си в България и внесе 90 млн. налози в бюджета през декември, през март се чака идната вноска.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР