Започна работа детското отделение в МБАЛ Хр. Ботев във Враца.

...
Започна работа детското отделение в МБАЛ Хр. Ботев във Враца.
Коментари Харесай

Детското отделение във врачанската болница поднови работа

Започна работа детското поделение в МБАЛ " Хр. Ботев " във Враца. В педиатрията ще поемат дежурство доктор от софийския незабавен център, пенсиониран педиатър от Враца и доктор без компетентност, само че с прочут опит.

Това написа в отчета на изпълнителия шеф на болничното заведение доктор Кети Ценова до борда на шефовете. Към екипа в детското поделение ще оказват помощ 11 медицински сестри и четирима санитари.



С подобен личен състав педиатрията може да работи на първо равнище на подготвеност. По думите на доктор Ценова, желаното нарастване на заплатите на медиците в детското поделение е довело до дестабилизация на болничното заведение. Последвали са претенции и от други отделения за по-високо възнаграждение, с планове за овакантяване при несъблюдение.

Притесненията са огромни, защото всички отделения работят на минимума на условия за брой лекари и напускането на един ще бъде проблем.

Директорът на болничното заведение е на мнение, че в случай че държавната политика във връзка с регионалните лечебни заведения не се промени, лечебното заведение във Враца има две благоприятни условия за закриване на болничното заведение: без нарастване на заплатите и овакантяване на личния състав след 2-3 седмици, или увеличение на заплатите и неспособност да се изплатят.

Автор: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР